Газов инжекцион – Течна фаза ICOM JTGГазов инжекцион Течна фазаАВАНГАРДНА ТЕХНОЛОГИЯ

Не са необходими допълнителни компютри - използва се този на колата.

Развойно-технологичният отдел на фирма ICOM, след дълги години на непрекъснати инвестиции, създаде газовата уредба JTG – Комон рейл, изцяло нова концепция.

Преимуществото се състои в това, че оригиналното управление на колата на бензин остава такова каквото е и за работа на газ. Освен това, тъй като става впръскване на течна газ, се увеличава мощността на двигателя, като се използват физическите характеристики на пропан-бутана.

ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА СИСТЕМА
Газовият инжекцион на течна фаза може да изпълнява решаваща роля при намаляване на нивото на замърсяване на атмосферата, особено в градовете. Използването на пропан-бутан представлява сериозна възможност за намаляване на почти всички параметри при замърсяването на околната среда.

За автомобилите с газови уредби освен това не са валидни и ограниченията за движение, а освен това на тях им е разрешено да се движат дори и когато центровете за наблюдение на вредните газове в атмосферата отчитат преминаване на максималните граници на концентрации, определени от нормативите, които въвеждат ограничения за движението на другите превозни средства с конвенционални двигатели.

Има и решение на Европейския Парламент, с което в доклад на Комисията по алтернативни енергийни източници е включен пропан-бутана като ресурс на ЕО при реализирането на решението за намаляване на употребата на конвенционални горива с 20%.

ЗА ВСЕКИ
Защото монтажа на уредбата, която е ЕВРО 6, не променя по никакъв начин оригиналната електроника и с това е пригодна за инсталиране на абсолютно всички видове инжекционни двигатели. На всеки един модел на двигател /инжекцион/ с всякакъв обем на двигателя може да бъде монтирана патентованата уредба, като с това по никакъв начин не се нарушава сигурността на автомобила.

Никакви ограничения в двигателя, мощност, скоростни кутии или други особени характеристики на двигателя не могат да попречат на инсталирането на газовата уредба.

ИКОНОМИЧНО
Уредбата позволява да се използва ниската цена на пропан-бутана, която е почти на половина от цената на бензина, а вече и на дизела.

ЛЕСНО, ИДЕАЛНО И БЪРЗО РЕШЕНИЕ
Уредбата е съставена от много малък брой елементи и практически не се нуждае от планова поддръжка. В случаи когато е необходима техническа поддръжка, то тя е сведена до минимум операции. Освен това монтажа, който не засяга механични и електронни части от двигателя на автомобила се оказва доста опростен и позволява лесно управление и контрол на уредбата.